Каратист е №1 във Варна за май

Спорт

20-06-2013, 11:57

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

За отбор на месеца пък бе избран боксовият тим на Черно море

Захари Дамянов стана Спортист на Варна за май в традиционната акнета на варненските спортни журналисти. Състезателят на световния шампион сенсей Емил Костов от спортен клуб Ичи Геки - Варна спечели поредната голяма титла в своята кариера. На 27-ото европейско първенство на категории по карате киокушин, което се проведе на 18 май в Киев (Украйна), той стана №1 при най-тежките.

За отбор на месеца пък бе избран боксовият тим на Черно море (Варна). Младите състезатели с треньор Димчо Савов се добраха до държавната отборна титла при младежите в Плевен.

Призът за №1 на варненското спортно училище спечели борец. За спортист на СУ Г. Бенковски бе определен Валентин Григоров, състезател по класическа борба от клуб Локомотив`93, спечелил златен медал на държавното за кадети в кат. до 58 кг.

В онлайн анкетата най-много симпатии събра състезателят по кик-бокс Петър Петров от СК Вокил. Той събра 38,11 % от гласовете, което го прави победител за май. Петър Петров (63,5 кг) е държавен шампион по К-1 в Бургас при юношите.