Ще има силен общински бюджет обърнат с лице към лечебните заведения

Мисия Варна

20-06-2013, 09:10

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Иван Портних обеща, че ако спечели доверието на варненци на частичните кметски избори на 30 юни, ще работи за ефективна общинска администрация

"Ще има силен общински бюджет с ясни приоритети, обърнат с лице към лечебните заведения", каза Иван Портних, кандидат за кмет на Варна от ГЕРБ на среща с медицинските работници от Очна болница. Мениджърски подход е нужен в управлението на общината, за да не се пропускат възможности при кандидатстването по европейски програми, поясни той. "Градът може да се промени, ако ги пишем правилно. Аз имам подготвен екип и мога да ги печеля. Към настоящия момент имаме на ход проекти за 270 млн. лева, от началото на следващия програмен период Варна ще има възможност за усвояване по европейски програми за още половин милиард лева" обясни Иван Портних.

На прокрадналото се съмнение от страна на аудиторията за бъдещето на града, ако такива проекти не бъдат спечелени и управляващите в държавата са политически опоненти на ГЕРБ, Портних отговори: "Вратата е равно отворена за всички! Евросредствата са израз на солидарността на европейските данъкоплатци и тяхното успешно реализиране зависи единствено от нас". 

Д-р Руслан Тошев, директор на лечебното заведение постави пред кандидата за кмет от ГЕРБ конкретните искания на медицинския екип на Очна болница. Едно от тях е освобождаване на лечебните заведения от такса смет. Той заяви готовността на болницата да кандидатства по програма за енергийна ефективност. Освен финансиране на програмата за профилактични прегледи за деца, д-р Тошев, който е и общински ръководител на ГЕРБ "Одесос", поиска да бъде открита общинска програма и за профилактика на социално значимите очни заболявание за хора на възраст над 55-60 години.
От своя страна Иван Портних обеща, че ако спечели доверието на варненци на частичните кметски избори на 30 юни, ще работи за ефективна общинска администрация, пълна прозрачност на общинските поръчки, чрез качването им на сайта на общината, разширяване на правомоцията на районните кметове.