Доц. д-р Христо Бозов прати сигнал до ОИК за плакатите на Марешки

Мисия Варна

19-06-2013, 16:06

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Обръщение на кандидатът за кмет на Варна Христо Бозов

Скъпи съграждани,

 

Остават броени дни до 30 юни – деня, в който вие ще направите своя избор за кмет на Варна. В тези дни кандидатите трябва да представят пред вас своите програми, да търсят пряк дебат с опонентите си, за да може вие да направите своята преценка и да дадете своя глас за най-достойния и най-пълноценния кандидат. Такъв е моят стремеж и в тази посока съм насочил усилията си - за най-пълно представяне на моята програма,  за възможно повече лични срещи с колкото може повече с вас. Търся и възможност за пряк дебат със своите опоненти.

 

Сред кандидатите обаче има и хора, които не могат да се появят със собствените си лица пред варненската общественост, защото публичният им образ е твърде компрометиран.  Затова чрез формите на черния пиар тези кандидати се опитват да дискредитират своите опоненти. Отпечатването на плакат с откровено внушаване на неистини разкрива съмнителен морал и липса на достойнство и ценностна система у този кандидат за кмет.

 

 Краткият срок на предизборната кампания не дава възможност да се отговори на всички отправени нападки. Но аз смятам, че един плакат не може да дискредитира всичко, което аз съм направил публично и в обществена полза за всичките години на своя трудов път.

 Инициативният комитет, който издигна независимата ми кандидатура за кмет на Варна изпрати сигнал до община Варна и до Общинската избирателна комисия, затова че плакати на кандидата за кмет Веселин Марешки, са разлепени и продължават да се разлепят на места, различни от определените със заповед от общината. С тези неправомерни действия се нарушава Изборният кодекс и се потъпква правото на гражданите за да получават достоверна информация.  В сигнала се настоява за бърза намеса от компетентните органи, която да преустанови закононарушенията