Варна става домакин на детски еврофестивал "Златни искри"

Варна Лайф

19-06-2013, 14:44

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Общината го подкрепя в рамките на програмата "Варна европейска столица на културата"

От 25-и до 27-и юни във Варна ще се проведе Първия Европейски фестивал за детска песен „Златни искри“. Негов организатор е Фондация „Откритие“,  а проектът се подкрепя от Община Варна в рамките на програмата „Варна европейска столица на културата“.


Фестивалът включва Международен конкурс за песен и конкурс за изпълнител и в него ще вземат участие певци от Русия, Беларус, Азербайджан, Грузия, Румъния, България, Армения, Украйна, България и Италия. Малките певци ще представят по две песни в конкурса за изпълнител и авторска детска песен от своята страна. Сред участниците има победители от международни и национални детски музикални прояви, както и деца-звезди като вокалистката на руската група „Непоседи“ .


Първата фестивална вечер, в която ще се проведе конкурсът за изпълнител (26.06.), ще бъде на модерната концертна сцена на СОК „Камчия“ в едноименния туристически комплекс. А европейският конкурс за песен (27.06.) ще се състои на варненска сцена – в новата аула на Икономически университет Варна. Входът за песенния конкурс е свободен.