Общинарка излъгала двама с 45 000 лева, обещала им имоти

Крими

18-06-2013, 15:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

36-годишната К.Г. получи условна присъда

Общинска служителка бе осъдена на първа инстанция за измама в големи размери. Районен съд й даде условна присъда. 36-годишната К.Г. от февруари 2007 г. до октомври 2010 г., заблуждавала двама, че ще им съдейства за получаване на общински парцели. Зарибените от нея й дали общо 45 000 лева. Общинарката дори излъгала, че е болна от рак, за да й дадат по-бързо част от парите.

Двамата се запознали с К.Г по различно време, чрез общи познати. Разбирайки, че е служител в един от общинските отдели, те решили да я попитат дали може да им съдейства съответно за наемане или закупуване на общински парцели, където да реализират свои инвестиционни намерения. Били разменени телефони за контакт, като подсъдимата впоследствие поддържала връзка с потърпевшите, информирала ги за "апетитни имоти" и получавала от тях различни по размер суми с уверението, че са необходими за по-бързото придвижване на документите "нагоре по веригата", избягване на тежките процедури и финализиране на сделките. Междувременно общинската служителка излъгала единия от пострадалите, че е болна от рак и помолила да й услужи с известна сума пари за лечение.

След като продължително време никой от двамата не успял да наеме или придобие какъвто и да било общински имот, те настояли подсъдимата да им върне парите. От нейна страна били подписани няколко записи на заповед за получените суми, но общинарката не ги върнала.

36-годишната жена е с чисто съдебно минало. Тя бе осъдена да заплати предявения за съвместно разглеждане в наказателното производство граждански иск в размер на 4000 лв. за причинените имуществени вреди на един от пострадалите, заедно със законната лихва от датата на довършване на деянието. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.