Първа езикова гимназия влезе в топ 10 на държавните изпити

Новините

18-06-2013, 13:28

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Английската гимназия е пета в националната класация на средните училища

202-ма зрелостници от Първа езикова гимназия в град Варна получиха дипломи за завършено средно образование с общ успех отличен 5.68 на тържествена церемония вчера в Английския двор на Варненския археологически музей. Петима от тях са предложени за получаване на национална диплома.

Дванадесетокласниците от Първа езикова гимназия са на първо място в област Варна, четвърти по български език и литература и пети от двата държавни зрелостни изпита в националната класация на средните училища. Седем зрелостници получиха максимална оценка 6.00 и на двете матури.

Отличен 5.64 по български език и литература и отличен 5.63 от двата държавни зрелостни изпита са  крайните резултати на абитуриентите - най-обективното доказателство за качеството и нивото на знанията и уменията им през петгодишния курс на обучение. Традиционно високият успех отново утвърждава гимназията като едно от най-престижните български училища. "На добър час!" е пожеланието към Випуск 2013 от преподавателите в Първа езикова гимназия, които очакват наесен новоприетите гимназисти.