Постоянен арест за сина, убил баща си

Крими

17-06-2013, 12:16

Снимка:

Варненски окръжен съд

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Повод за скандала било поредното посегателство над майката на 50-годишния мъж, разказа адвоката

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Недялко Нед., причинил смъртта на 79 годишния си баща. 50- годишният безработен мъж е обвиняем по досъдебно производство на РУП Аксаково затова, че на 13 юни тази година в с. Радево убил баща си Димитър.

За няколко дни са събрани достатъчно доказателства, които категорично обосновават предположението, че Недялко е причинил смъртта на баща си. Неговият защитник разказа пред съда, че десетки години пострадалият мъж е злоупотребявал с алкохол и тормозил жена си, която системно пребивал от бой, посягал и на децата си. Множество близки роднини и съседи били готови да свидетелстват за тормоза, който Димитър осъществявал над семейството си. Според адвоката, повод за скандала на 13 юни било поредното посегателство над майката на Недялко. Синът, който бил употребил алкохол се намесил да защити майка си и ударил родителя си с дървена сопа. Възрастният мъж починал часове по-късно.

 

Все още се очакват експертизите, които ще установят точната причина за смъртта на бащата, както и промилите алкохол в кръвта на Недялко и Димитър.За да определи най-тежката мярка за неотклонение ВОС се съобрази както с тежестта на наказанието, което законът предвижда за умишлено убийство (15 до 20 години затвор), така и с реалната опасност ако е на свобода Недялко да извърши друго престъпление. Основание за този извод съдът намира във факта, че обвиняемият е осъждан 5 пъти за присвояване на чужда кола и един път затова, че е карал пиян.