Аспаруховият парк трябва да има паркоустройствен план

Мисия Варна

16-06-2013, 16:07

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Рибарите с готов идеен проект, чрез който рибарското селище може да привлича туристи

Да бъде изработен паркоустройствен план за Аспаруховия парк, така както такъв  ще има за Морската градина на Варна – това са едни от важните задачи, включени в програмата ми, за да може морската столица да има зелено лице към морето. Това сподели кандидатът за кмет Иван Портних, издигнат от ГЕРБ, по време на среща с рибарите от Карантината.

"Аспаруховият парк бе даден за управление на община Варна заедно с Морската градина, така че е съвсем логично възраждането на двете зелени зони да вървят заедно", допълни Портних. Рибарите приветстваха идеята, като обясниха, че имат готов идеен проект, чрез който рибарското селище може да привлича туристи. "Има разработени туристически маршрути за селския туризъм, защо да няма и за рибарските селища. Тук може да станем Етъра на плажа – с демонстрации по риболов, с музей за рибарското изкуство, възможности за провеждане на фестивали", обясниха ентусиазирано хората.
Иван Портних заяви, че подкрепя напълно готовността им за модернизиране на района. "Ще се запозная подборно с вашия проект.  В екипа ми предвиждам да има заместник-кмет по европейските проекти, който ще съдейства и на неправителствени организации и сдружения като вашето за привличане на пари от еврофондовете. Важно е да развием и тази зона като туристическа атракция, защото до момента Варна не използва потенциала за туризъм, който има. Поемам ангажимент да обновим инфраструктурата в района и да изградим подход за лодките към морето", каза още Портних. В края на срещата рибарите от Карантината обявиха, че застават зад кандидатурата на младия мениджър за кмет на морската столица.