Над 1000 излязоха на антипеевски протест (ВИДЕО)

"Оставка", "Червени боклуци" и "Долу ДПС" огласиха Варна

Около 200 души са събрани пред сградата на общината минути преди уречения час за протеста срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Сред протестиращите липсват обичайните заподозрени, които варненци свикнаха да гледат по време на февруарските демонстрации. На протеста има и хора със знамена на анархистите, виждат се и майки с деца.

Преминаващите с автомобилите си през кръстовището на бул. "Мария Луиза" подкрепят протестиращите, надувайки клаксони.

18:50 Протестиращите затвориха кръстовището пред общината и крещят "Червени боклуци".

18:53 Три автобуса и десетки коли останаха, блокирани в задръстването на кръстовището пред общината. Мощни викове "Оставка", "Долу ДПС", "Долу БСП" и "Пеевски свиня" огласяват района.

19:02 В момента на кръстовището пред общината вече има само хора, около 300 души, трафикът се отбива от полицейски патрули на две места - от кръстовището на Антим Първи и на Червения площад, за да няма блокирани коли в протеста. Скандиранията "Мафия", "Оставка", "Долу ДПС", "Долу БСП" и "Пеевски свиня" се повтарят периодично.

19:05 С викове и скандирания групата от протестиращи, която набъбна до над 400 души, тръгна по бул. "Осми приморски полк" към сградата на градския съвет на БСП, която се намира на ул. "Македония". Шествието е огласяно от викове "Долу БСП" и "червени боклуци".

19:08 Протестиращите вече са пред сградата на градската организация на "червената партия", а към скандиранията се прибави и, както и "И преди, и сега БСП е мафия".

19:18 След престоя пред централата на БСП недоволните се отправиха към офиса на партия АТАКА. След това ще отидат и на "Мусала", където е областното ръковоство на ДПС. Шествието видимо набъбва. Протестиращите са вече поне 500. Продължават да крещят "Оставка", "Изроди", "Мафия" и "Ууууу". Преди да стигнат до офиса на АТАКА, демонстрантите блокираха за кратко и кръстовището на Червения площад.

19:24 Пред офиса на АТАКА протестиращите крещят "Турци сте", "АТАКА са предатели", "АТАКА се наака". Всички шофьори, които преминават през свободното платно на булевард "Цар Освободител", където е офисът на партията, подкрепят протестиращите с клаксони.

19:40 Протестното шествие се движи от градинката на "Севастопол" към хотел "Мусала", като скандиранията "Червени боклуци" продължават. "Оставка" крещят дори и малки деца, качени на раменете на бащите си. Продължава и подкрепата от шофьорите, които в знак надуват клаксони.

19:46 Над 1000 души са се отправили към сградата, в която се намира областното ръководство на ДПС, като за да стигнат до там, протестиращите минават през целия център. Периодично надуват вувузели и скандират добре познатите вече лозунги. Демонстрантите се спряха до площад "България", където започнаха да викат "Всеки ден ще е така до оставката". 

19:54 Пред централата на ДПС протестиращите бяха посрещнати от рехава редичка от униформени, които са се подредили пред входа на сградата. Скандиранията "Оставка" и "Долу ДПС" продължават. Част от скандиращите запяха "Боят настана, тупкат сърца ни".

20:05 След като протестиращите изпяха националния химн пред офиса на ДПС, думата взе областният координатор на Националния фронт за спасение на България, Костадин Костадинов. "Тази незаконна партия официално взе властта в България. Искате ли полицията да бъде управлявана от ДПС? Искате ли армията да бъде управлявана от ДПС", ревна той пред тълпата, която му отговори с бурно "Не". После отново започнаха скандиранията "Всеки ден ще е така до оставката". Минути по-късно протестното шествие се отправи към Катедралата.

20:11 Протестиращите блокираха движението пред Катедралата. Отново няколко коли и два автобуса останаха блокирани от шествието. От катедралния храм скандиращите се отправиха отново към общината.

Виж галерия

Видео репортаж