Четири години затвор за сводник, съучастничката му с условна

Крими

14-06-2013, 14:11

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Заблуждавали момичета, че ще им осигурят сезонна работа, заключвали ги и насила ги карали да проституират

Дело за трафик на хора приключи с осъдителна присъда на Районен съд - Варна. 37-годишният Й. Николов ще лежи четири години в затвора, а съучастничката му - 21-годишната Г. Василева се отърва с условна присъда.

Делото бе внесено за разглеждане в Районния съд в края на миналата година по обвинения за трафик и сводничество. Двамата са от Враца. Живеели на семейни начала, като през 2011 г., преди откриването на летния туристически сезон, се настанили в квартира във Варна. Намерението им било да набират и карат момичета да проституират за тях.
От 30 април до 16 май 2011 г. те държали в квартирата си 25-годишно момиче. Излъгали я, че ще й бъде осигурена сезонна работа за сервитьорка в дискотека, като след пристигането й във Варна била заключена и карана насила да извършва сексуални услуги. В средата на май потърпевшата успяла да избяга и да сигнализира полицията.
Николов бе признат за виновен и по още обвинение. Трафик и сводничество на ненавършило 18 години момиче. Обещавал на непълнолетната, че ще получава пари, срещу секс-услуги за чуждестранни туристи.
Мъжът има предходна съдимост. Съдът му наложи и глоба - 10000 лева. Съучастничката му Г. Василева, бе осъдена общо на 3 години лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок, както и 10000 лева глоба.