Празнуват Деня на татковците до шадравана с жабките

Варна Лайф

14-06-2013, 11:56

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Децата ще могат да изработят своите глинени послания към бащите си, да се снимат с тях като супер-герои

Празник, посветен на Деня на бащата организират от община Варна в неделя. Програмата започва в 15 часа на алеята над Летния театър до шадравана с жабките. Там децата ще могат да изработят своите глинени послания към татковците си, да се снимат с тях като супер-герои, да се запознаят с Флашко – герой на Националния център за безопасен интернет, за да си поговорят за по-забавно и безопасно лято онлайн.

Родителите пък, ще получат информация за инициативи, осъществявани в Превантивен център "Младост" към дирекция "Превенции", община Варна, в помощ на родителите, с акцент – ролята на бащата в живота и възпитанието на детето.

В над 30 страни по света, Денят на бащата се отбелязва през третата неделя от месец юни. На този ден се изразява любов и привързаност не само към бащите, но и към всички мъже, които полагат грижи за децата – дядовци, чичовци, други роднини или наставници. Идеята за тази инициатива води началото си от древна легенда, разказваща, как в развалините на древен Вавилон малко момче нарисувало на глинена плочка пожелание в картинки до своя баща. Така се създала традицията да има специален ден за почит към бащите и техния принос за здравето и благосъстоянието на детето.

Организатори на проявата в партньорство с Община Варна, дирекция "Превенции", са Фондация "Приложни изследвания и комуникации", Асоциация "Родители", Фондация "Бащи за отговорно родителство", Асоциация "Детство с тати", Сдружение "Член 24", Асоциация на родители на деца с епилепсия. Денят на бащата се отбелязва с подкрепата и на Столична община в Борисовата градина (под "Езерото с лилиите") на 16 юни от 10:00 до 17:00 часа.