Три дни "Аспарухово" пее и танцува

Варна Лайф

14-06-2013, 10:20

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Специален гост на тържествата в квартала ще е Маргарита Хранова

За 46-ти път, днес ще бъде открит празникът "Аспарухово пее и танцува". Организатор на тържествата на открито е местното читалище "Просвета 1927". Концертите в Аспаруховия парк ще продължат до неделя. Програмата започва тази вечер след 18:00 часа с поп и рок концерт на Група "Ариелъ", която репетира в читалището.

Утре програмата започва в 11:00 часа, като до вечерта на сцената ще се изявят певчески фолклорни групи и индивидуални изпълнители от читалищата във Варна и областта, Представителният духов оркестър към ВМС Варна и формациите към читалището. В 19:00 часа е предвидено да започне концертът на най-специалния гост на тържествата - Маргарита Хранова.

В неделя програмата започва отново в 11:00 часа с конкурс  за Мини Мис и мини Мистър "Аспарухово" 2013. На сцената ще се изявят детски танцови състави, вокални групи и формации. Тържествата ще бъдат закрити с историческата възстановка "Българската армия – от Аспарух до наши дни", която ще се проведе на стадиона след спортния комплекс от Сдружение за възстановяване и съхраняване на българските традиции - "Авитохол".