Зам.-кметове за европроектите и за туризма ще има Иван Портних

Близо 800 млн. лева се полагат на Варна безвъзмездно до 2020 г.

Активна работа с еврофондовете, адекватни електронни услуги, бизнес омбудсман за дребния и средния бизнес, категорична ревизия на лицензионните и регистрационните режими в общината – това бяха част от идеите на Иван Портних, кандидат за кмет на Варна от ГЕРБ, които привлякоха вниманието на представителите на Варненската търговско-индустриална камара, с които той се срещна.

Той припомни, че към момента в общината се работи по проекти на стойност 270 млн. лв., а до 500 млн. лв. могат да бъдат усвоени през новия програмен период – при добра работа на администрацията. Затова в екипа си предвижда да има зам.-кметове с ресори европроекти и туризъм. Ден по-рано той обяви и още 

Според Иван Портних основните мотори за развитието на икономиката във Варна са туризмът и морската индустрия. „Варна има голям туристически потенциал, необходимо е обаче да привлечем туристите от курортите – в града, където да оставят пари в културни институции, магазини, ресторанти”, каза Портних. Възможностите за израждане на паркинги, въвеждане на адекватна синя зона, също бяха теми, по които бяха споделени мнения. 

"Привестваме идеите ви, дано на Джулая посрещнете изгрева като кмет на Варна", пожела участник в дискусията.