Даряват апарати за недоносени след първоюнски базар

Животът

13-06-2013, 17:25

Снимка:

Фондация "Нашите недоносени деца"

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Над 6000 лева събраха организаторите от Фондация "Нашите недоносени деца"

Над 6000 лева са събрани от благотворителния първоюнски базар под надслов "Подари мъничко вълшебство", който се проведе нa входа на Морската градина във Варна. Към момента обаче сумата вече е в размер на 7260 лв, благодарение на частни лица-дарители, пожелали да се включат допълнително в каузата.

Със средствата ще бъде подпомогнато Неонатологичното отделение на общинската АГ болница "Проф. Д-р Димитър Стаматов". Идеята е да бъдат закупени и дарени  пулсоксиметри, перфузор, кислородни палатки и инхалатори. Отделението приема недоносени бебета от цяла Североизточна България, като сред тях има голям процент много малки и високорискови пациенти.

Организатор на базара бе Фондация "Нашите недоносени деца" - първата неправителствена организация  в подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства. Фондацията е създадена през есента на 2012 г. от три майки на недоносени дечица – Нина Николова, Виолета Бакалова и Надя Дренска. Личната им болка се превръща в мисия.  Главна цел на Фондацията е да осигури щастливо и пълноценно детство за бебетата, родени твърде рано и твърде малки, да подпомогне тяхното отглеждане и развитие.  Важно е семействата да бъдат добре информирани и да се чувстват подкрепени в такава тежка ситуация, каквато е преждевременното раждане. 

Събитието се отличи с изключителна посещаемост и обществена подкрепа – стотици жители и гости на града посетиха базара. Организаторите бяха предвидили освен продажбата на красиви ръчно изработени изделия, предоставени от творци от цяла България, и много забавления за децата – балони, музика, увеселителни игри и творчески занимания, мини фотосесии на открито.