Дясното се обединява зад Иван Портних

Мисия Варна

13-06-2013, 16:03

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иван Портних залага на управление от хората и за хората

СДС, Новото време, Гергьовден, радикали и протестиращи подкрепиха кандидатурата на ГЕРБ за кмет

СДС, Новото време, Гергьовден, Радикалдемократическа партия и Свободен избор обявиха днес подкрепата си за Иван Портних - кандидат за кмет на Варна от ГЕРБ. До представителите на 5-те партии, обявили се за "изконната десница", седнаха и двама активисти от февруарските варненски протести - Елена Добрева и Красимир Жейнов, представляващи граждански сдружения.

"Подкрепата дойде от членовете и симпатизантите на СДС, не от централното ръководство. Нямаме уговорки за постове и превилегии в бъдеще, подкрепата ни е искрена и безкористна", мотивира решението Цанко Цветанов от СДС. Според Илия Кафалийски от Гергьовден Иван Портних е единственият десен кандидат, който познава работата на общината и бюджетът, по който се работи в момента. Освен това той идва от бизнеса, знае да възлага задачи и да търси решения. Минко Христов от Новото време пък акцентира върху посланието на дясното обединение: "Обединихме 4 десни партии в коалиция Варна утре на изборите през 2011 г, и постигнахме добър резултат, който беше сигнал към всички десни формации. Такъв сигнал даваме и днес, заставайки заедно зад един достоен кандидат, доказал своята решителност и управленски опит", каза той.

Час по-късно Иван Портних благодари официално за подкрепата: "Благодаря на хората с десни убеждения, че оценяват моята визия за развитието на Варна, че застават зад ясните и конкретни стъпки, които предлагам за превръщането й в един модерен и проспериращ град! Разчитам на подкрепа и на предстоящия вот – на 30-ти юни", написа той на представителите на партиите и гражданските организации.