Чавдар Трифонов: Правим Варна спортна дестинация

Мисия Варна

13-06-2013, 14:46

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

В бъдещата кметска администрация трябва да има специалисти администратори в областта на спорта, категоричен е кандидатът за кмет

По предложение на представители на спортната общественост във Варна, независимият кандидат за кмет Чавдар Трифонов обяви подкрепата си за развиване на морската столица като спортна дестинация. Край морето могат да се организират спортни мероприятия и фестове, които ще са едновременно атрактивни, но и печеливши. Това бе една от обсъдените идеи на срещата с членове и ветерани от различни клубове. На нея Чавдар Трифонов представи и приоритетите в програмата си за управление на града в следващите години и по-специално вижданията си за развитие в сферата на спорта.

Според Трифонов, бъдещата кметска администрация трябва да насочи усилията си към подобряването на спортните бази в града. Хубаво ще е и да се обмислят възможностите за реновиране на училищните площадки, които в извънучебно време да се ползват и от гражданите. В приоритетите на новия градоначалник трябва да залегне и развиването на детско-юношеските школи и спортовете. Трифонов се ангажира и да създаде специална дирекция по спорт и физическо възпитание, както и обществен експертен съвет към нея.

Трябва да има специалисти администратори в спорта, не е въпросът да са просто имена с постижения, а да имат виждания за развитието в следващите десетилетия, съгласиха се с програмата на кандидат-кмета представителите на обществеността. Спортистите поискаха и да се подобри контролът спрямо клубовете, като онези, които не работят за спорта, а за личните си интереси да не бъдат допускани да се облагодетелстват от общинските бази и финансиране. Чавдар Трифонов пък увери, че ако стане кмет ще заложи на прозрачността и ще разчита на експерти в работата си. Той обеща, че ще преструктурира кметската администрация, като ще избере само заместниците си и главния секретар, а на всички други длъжности ще се назначават хора на изцяло конкурсен принцип.