Шашнахме китайците с курортите си

Туризъм

13-06-2013, 14:33

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Планира се откриването на редовна авиолиния между двете страни

Китайската делегация, която наскоро посети Варна и близките курортни комплекси е останала впечатлена от хотелите ни и качеството на услугите. Тази визита е дала заявка за сериозен интерес към българския туристически пазар.

Гостите бяха у нас по повод Българо-китайският бизнес форум, който се проведе в партньорство между Българската търговско-промишлена палата, икономическите министерства на двете държави и Посолството на Китай. Чуждестрана делегация от туроператори гостува и на изцяло обновения комплекс "International Hotel Casino & Tower Suites". Целта на посещението бе проучване на хотелски продукти и услуги, отговарящи на високи международни стандарти.

Гостите от Китай бяха впечатлени от новото старо бижу в Златни пясъци, осигуряващо истинско 5-звездно настаняване на брега на морето в 325 стаи и апартаменти. Проявеният интерес от Китай е доказателство за наличието на огромен потенциал за развитие на българския туристическия пазар в партньорство с азиатската страна, като се планира  откриването на редовна директна авиолиния между двете страни.

Наскоро Златни пясъци посрещна и руски медии от района на Москва и Подмосковието. Русия е един от големите пазари, обвързани от години с българския туризъм, като страната заема 1-во място по брой туристи, посетили България.