Кошмарът за кап. Собаджиев продължава, в затвора "Ла Хоя" шести ден без вода

Новините

12-06-2013, 18:30

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В края на май делото на кап. Собаджиев бе отложено за 25 юни, заради неосигурен транспорт от страна на затворническите власти

Ситуацията в затвора "Ла Хоя" в Панама, където е българският капитан Светлозар Собаджиев е критична. Освен постоянното спиране на тока, вече шести ден там нямат и вода. "Знаете, че когато всичко там е " нормално", водата се пуска за по 15 минути на ден, но сега дори и това не се случва", разказаха близки на капитана. 

Те уточняват, че са подадени сигнали до властите, до различни посолства, но към този момент безрезултатно. Липсата на вода води до още по-голяма мизерия там и безпокойство от увеличаване разпространението на различни инфекции, опасяват се приятелите на кап. Собаджив. "Кофите, в които затворниците си наливат вода са неизползваеми вече шест дни. Нека се молим на 25 ти юни този кошмар да приключи", допълват те. 

В края на май делото на кап. Собаджиев бе отложено за 25 юни, заради неосигурен транспорт капитана до съдебната зала  от страна на затворническите власти. Надяваме, че този път ще осигурят транспорт и Светльо няма да преживее отново кошмара на очакването и неизвестността, коментират близките му. Продължава смс кампанията за подкрепа на Собата. Всеки може да помогне като изпрати кратко съобщение с текст DMS SOBY на номер 17 777.