Д-р Милен Врабевски: Кметът на Варна за мен е Иван Портних

Мисия Варна

12-06-2013, 18:00

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Той е част от нашия отбор, обяви лауреатът на престижната награда "Европейски гражданин"

"Кметът на Варна за мен е Иван Портних. Той е част от нашия отбор, съидейник, с когото заедно – в продължение на седем години, организираме семинара за деца от българската диаспора за популяризиране на българската културна идентичност". Това обяви д-р Милен Врабевски, председател на фондация "Българска памет", който преди дни стана лауреат на престижната награда на Европейския парламент – "Европейски гражданин" на 2013 г., заедно с известния български писател, поет и преводач – академик  Валери  Петров.

Д-р Милен Врабевски присъства на награждаването на участниците в националния литературен конкурс за авторски текстове на английски и немски език "Този безкраен свят", финансово подпомаган от фондация "Българска памет", община Варна и МОМН. Гост на проявата в морската столица – по лична покана на д-р Врабевски, бе и Иван Портних, кандидат за кмет на Варна на партия ГЕРБ.

"Този конкурс е много важен за мен – тази година той стана национален, а догодина се надявам в него да се включат и участници от Украйна, Молдова, Сърбия и Македония. Това е инвестиция в младите хора,защото – реализират ли себе си, те ще реализират и държавата", заяви д-р Врабевски. "Човек е това, върху което се концентрира, а се концентрира върху това, което се случва. Вярвайте в себе си – това е предпоставка номер едно за успеха”, обърна се той към победителите в конкурса.