Иван Портних: Повече пари за здраве ще дойдат от еврофондовете

Мисия Варна

12-06-2013, 17:28

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Резерви за финансово рамо за здравеопазването има, увери кандидатът за кмет

Един от най-важните приоритети в програмата ми е здравеопазването. Това обяви кандидатът за кмет на Варна от ГЕРБ Иван Портних по време на среща с екипа на общинското ДКЦ 1 "Св. Климентина". "Общината трябва да работи по-активно с ДКЦ-тата, както по отношение на подобряване на материално-техническата база, така и при обновяване на апаратурата, нужна за лечение на хората", посочи Портних. Уверение за съдействие за сдобиването на болницата с нов ехогаф получи и шефът на ДКЦ-то д-р Иван Иванов, след като спомена пред кандидат -кмета необходимостта от апаратурата. 

"До скоро бях председател на комисията по финанси и бюджет към общинския съвет и съм напълно наясно с приходната и разходна част на бюджета. Затова мога уверено да заявя, че резерви за финансово рамо за здравеопазването има", категоичен е Иван Портних. Той допълни, че при добро стопанисване на общината и активна работа за привличане на средства от европейските фондове, ще могат да бъдат заделяни много повече пари за здраве.

Д-р Иванов сподели, че като управител на поликлиниката няколко пъти е опитвал да привлече външно финансиране с проекти, но движението на документите в общината било много мудно. "В моя бъдещ екип ще има зам.-кмет по европейските проекти, който ще следи работата по тях. Така ще осигурим и проектна готовност и за следващия програмен период, по време на който Варна може да спечели до 500 млн. лв.", уточни кандидатът за кмет. Той допълни, че важна задача, която си е поставил е добър контрол, качествено подобряване работата на администрацията и въвеждане на електроннни услуги.