Кандидат-кметът на "Атака" дари парите за кампанията си на храм

Мисия Варна

11-06-2013, 18:09

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

До края на кампанията варненци няма да видят лицето на Александър Йовчев по билбордове и плакати

42 хиляди лева дари кандидатът за кмет на "Атака" Александър Йовчев на новостроящия се храм "Прокопий Варненски". Парите са за ремонт на покрива, който при последния пороен дъжд е протекъл. Йовчев, който се занимава със строителство сам е изчислил колко пари ще трябва за ремонтните дейности. 

Парите за дарението са по-голямата част от предвидените за предизборната кампания на Йовчев. Той е решил вместо билбордове и плакати да ги харчи за нещо по-полезно. "Дори да не стана кмет пак ще съм доволен, че съм ги дал за църквата", коментира Йовчев. Идеята варненци да не гледат лицето на Йовчев от плакати и рекламни табла до края на кампанията е в унисон с решението на "Атака" вместо партията да плаща за предизборни кампании и  концерти да подпомага нуждаещи се. 

След връчването на дарението той разкри и част от приоритетите в предизборната си програма. Сред тях са създаването на общинско предприятие, което да се занимава с изграждането и поддръжката на улиците на Варна. 32-годишния строителен предприемач е изчислил, че от обществените поръчки надуват цените с 6-7 пъти повече от реалните стойности. 

"Аз съм единственият кандидат-кмет, който е участвал във всеки един протест. Знам какво искат варненци", коментира още Йовчев.По думите му нито един от претендентите за кметския стол, включително и той, не отговаря на трите критерия за градоначалник - местен, свестен и известен. Александър Йовчев е най-младият претендент за кметския пост. С частен бизнес се занимава от 18-годишен.