Проект "Градът е наш" ще облагородява зелени площи във Варна

Мисия Варна

11-06-2013, 11:05

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На всяко реновирано място ще се пуска и свободен WiFi

Подобряване на градската среда, реновиране на градинки, паркове, детски площадки, зелени площи и алеи за разходки е целта  на започващия проект „Градът е наш” на НПО,,Обединени варненци за Варна" , съобщават оттам. На всяко реновирано място ще се пуска и свободен WiFi, ще се изграждат поливни системи, а след това възстановеното място ще предлага за ,,осиновяване" на представители на бизнеса от града. Възстановяването ще става изцяло с помоща на доброволци като основната идея е чрез подобни общи инициативи да се пробужда гражданското съзнание и освен да се създава нещо ново  и да се показва че всичко това трябва и да се пази от самите граждани, смятатат авторите на проекта.
Първата точка която ще се възстанови  е Градинката на улица Мусала под Дома на Архитекта е първата набелязана точка за възстановяване.

Организацията ще върви през социалната мрежа фейсбук, за което е създадено събитието ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ГРАДИНКАТА ПОД ПАРКИНГА НА МУСАЛА https://www.facebook.com/events/135318756669657/ . Самото събитие е насрочено за 16 юни,  а  следващата точка ще е площадчето пред кукленият театър.