Представят "Смях в залата" с режисьор Асен Блатечки

Варна Лайф

11-06-2013, 09:44

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Днес има постановки на всички варненски сцени

Театралната публика днес ще трябва да избира между постановките „Вампир” на театър „София”, „Арт” на Малък градски театър зад канала” и „Декамерон” на театъра на армията / и трите от програмата на "Варненско лято"/  и постановката на Асен Блатечки в качеството му на режисьор- „Смях в залата”. От 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център ще бъде представена хитовата комедия на Майкъл Фрейн , в която участват едни от най-популярните имена в момента: Асен Блатечки, Калин Врачански, Яна Маринова, Милена Маркова - Маца, Невена Бозукова - Неве, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев, Добриела Попова, Васил Банов.

Асен Блатечки е избрал точно този състав, защото е преценил, че „Няма други десет актьора, които да могат да играят по този начин точно тези роли – с това темпо и това отношение към комедията, без да се навлиза в халтура или да се чалгализира, казвам това съвсем отговорно" .


"Смях в залата" действително е едно от най-динамичните представления, играни на българска сцена, като всичко в него се случва толкова бързо, че не оставя съзнанието на публиката без ангажимент нито за миг.

 

“Смях в залата” е блестящ фарс, с вълнуващ и смешен сюжет.
Представете си пътуваща театрална трупа, която ще тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката. Включително и Бродуей. Въпреки огромното желание на режисьора и актьорите за феноменален успех, следват куп неудачи и неразбории, които започват още от генералната репетиция. Зрителите стават свидетели не само на това, което се случва на сцената, но и зад кулисите. Любов, интриги и солени закачки, майсторски заплетени от английския драматург Майкъл Фрейн.