Гладните мъже предпочитат по-големи гърди

Животът

10-06-2013, 07:02

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Чертите, които жените признават са малко дупе,плосък корем и комуникацията с очите

Изключително интересно изследване на психолози в Малайзия показа, че мъжете с по-нисък социален статус предпочитат жени с големи гърди, пише "Новинар".

Другата изненада била, че внушителния бюст е предпочитан и от анкетираните, които били зверски гладни. Екипът на психолозите Вирен Суами и Мартин Тове подложил на детайлно проучване реакциите на 260 мъже от различни места в азиатската страна. 

Експериментът включвал прожектиране на филми, които показвали женски фигури. След това представителите на силния пол трябвало да оценят гърдите на дамите по скалата от едно до пет. Специалистите отчели, че резултатите на гладните били повлияни от подсъзнателния инстинкт на мъжете, които гледали на по-големия бюст като знак, че жената може да роди по-здрави деца и да ги храни редовно с кърма.

Изследването показало и друго - мъжете, които са по-малко склонни да се отдадат на бащинство, предпочитали да имат сексуални контакти с момичета, които не са чак толкова надарени.

При този вариант те просто ги използвали, за да удовлетворят нагона си и не ги виждали като бъдещи майки на децата си. В друго изследване, проведено наскоро, бяха оповестени чертите, които жените признават, че най-много ги привличат в срещуположния пол. Сред тях са малкото дупе, плоския корем и комуникацията с очите. Мускулестото тяло и големия пенис са в края на списъка.