Кандидат за кмет влезе в кампанията на куц крак

Иван Портних счупи пръст, оперираха го

"Кандидат за кмет влезе в кампанията на куц крак! Ей такива заглавия ще четете утре. Не е истина просто - само на мен може да се случи това: счупен пръст на крака, упойки, пирони и въобще пълна програма насред кампанията". Това написа на стената си във Фейсбук малко преди полунощ в неделя кандидатът за кмет на Варна Иван Портних. Оказва се, че той наистина ще продължи кампанията на куц крак при това съвсем не в преносния смисъл на израза. 

Неделния ден кандидатът на ГЕРБ прекарал в ортопедията на болница "Св. Анна". Постъпил там късно вечерта в събота след инцидент у дома. Портних се подхлъзнал по стълбите в блока, в който живее и "си обърнал пръст" на крака. Едва след снимка в спешното отделение станало ясно, че има счупена кост, и депутатът бил опериран. Привечер в неделя след като минало действието на упойката той бил пуснат да се прибере у дома.
Иван Портних е категоричен, че въпреки инцидента и проблемите с придвижването няма да отменя предварително планираните срещи с избиратели.
"На късмет е", категорични са приятели в социалната мрежа, които пожелават скорошно оздравяване в поста. Други пък припомнят, че "преди предните парламентарни избори господин Борисов също имаше злополука с крака, а резултатът и убедителната победа я знаете всички", визирайки вота през 2009-а година.