На "Тича" затрупани с оферти за юношите на Черно море

Спорт

08-06-2013, 11:16

Снимка:

Chernomorepfc.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

След като БФС взе решение отборите от "Б" група да залагат на четирима юноши по време на първенството във втория ешелон през сезон 2013/2014 г., на "Тича" вече са затрупани от оферти за футболистите от школата. Досега правилото беше за двама състезатели до 21-годишна възраст, които бяха длъжни да играят минимум по 45 минути. Съгласно новото решение тези играчи стават трима, като се добавя и още един, който трябва да остане на терена през всичките 90 минути. Именно за това тимовете в втора дивизия започнаха офанива за привличането на млади и переспективни футболисти.

Пет отбора в "Б" група имат желание да притежават талантите на Морето, научи Varnautre.bg. Това са клубове както от региона, така и от вътрешността на страната. В случая не става въпрос само за играчите трениращи с представителния тим, а и такива, които не са използвани от Георги Иванов-Гонзо. Нито пък са национални състезатели във възрастта си, но играят редовно в първенството за 19-годишни. Именно от мачовете от Елитната група наставниците на отборите във втория ешелон познават качествата на определени играчи и ги искат в съставите си за новия сезон. В тима, воден от Тодор Каменов, има поне 8 футболисти, които веднага могат да заиграят на едно добро ниво в "Б" група, твърдят специалисти.

Очаква се в близките дни да стане ясно окончателно дали двамата таланти от академията на "моряците" Георги Радев и Атанас Илиев ще подпишат първи професионални договори. До този момент с контракти са единствено Слави Сталев и Бекир Расим, и разбира се стражът Георги Китанов. Съществува вариант шефовете на "Тича" да решат да пратят младите таланти под наем в "Б" група, където да се обиграват до зимата, след което отново да се върнат в Черно море.