Как изглеждаше родното море през 60-те

Туризъм

07-06-2013, 17:25

Снимка:

Константин Халачев.

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ретро разходка по родните плажове

Слънчевите фотоси от миналото са събрани в албум, наречен BULGARIAN BLACK SEA COAST

Уникални ретро снимки на българското Черноморие "изтупа от праха" блогърът hemingway в интернет пространството. Слънчевите фотоси от миналото са събрани в албум, наречен BULGARIAN BLACK SEA COAST, изданието е на София-Прес, а годината е 1968-а.

Албумът е изцяло англоезичен. Негов автор е Страшимир Рашев, художественото оформление е дело на Страшимир Рашев и Константин Халачев. Текстът е на Боян Болгар. Редактор Димитър Михайлов, превод (на английски) Маргарита Алексиева, редактор на английски Невена Желязкова.

Албумът няма отпечатана цена на корицата, което води до мисълта, че може да не е бил в свободна продажба, а да се е разпространявал като рекламен материал сред чужденците. Той е собственост на бивш дългогодишен пилот на БГА "Балкан", затова се допуска, че може да е бил разпространяван с рекламна цел на борда на самолетите.

СНИМКИ Автори на фотосите са: Николай Попов, Сава Бояджиев, Петър Божков, Димо Димов, Константин Халачев, Радослав Парушев, Борис Максимов, Христо Йоцов, Любомир Димов, Торос Хорисян, Христо Славов, Васил Иванов