Мартин Христов и Станислав Стоянов класираха отбора на Варна на ½-финал

Спорт

06-06-2013, 13:44

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отборът на Варна удари Русия с 1:0

Варненци завършиха на първо място в групата след равенство 2:2, играят с Израел утре от 10,30 на "Тича"

Футболният отбор на Варна се класираха за ½-финала на световните работнически игри. Това стана факт, след като селекцията на Стефан Богомилов и Антон Фажев направи 2:2 с Аско (Австрия) и завърши на първа позиция в нашата група „Б” с 4 точки. В следващата фаза на турнира варненци срещат Израел, като двубоят е утре от 10,30 часа на „Тича”.

В осакатен състав ваненци допуснаха нелеп гол в началните минути на двубоя. Въпреки по-добрата си игра и няколко добри възможности за гол, двата тима се разделиха на почивката при този резултат. Пламен Тимнев можеше да реализира на два пъти в мача, след като стреля с глава, но ударът му срещна напречната греда, а при следващата възможност топката мина на сантиметри над гредата.

През втората час Мартин Христов центрира от дясно, но топката прехвърли вратаря и спря в мрежата за 1:2. Минута преди последния съдийски сигнал Станислав Стоянов донесе ценната точка с майсторско попадение от границата на наказателното поле. Куп пропуски направиха още Марто Христов, Живко Бояджиев, Марин Петров и Никола Василев, а Пламен Тимнев, се контузи и напусна към края на двубоя. Гостите завършиха срещата с 10 души заради червен картон в 65-ата минута, на три пъти футболисти на домакините излизаха за по пет минути заради жълти картони.

Съставът на Варна: Неделчо Добрев, Севдалин Стайков, Пламен Панайотов, Станислав Стоянов, Живко Бояджиев, Николай Станчев, Диан Генчев, Марин Петров, Мартин Христов, Пламен Тимнев, Никола Василев (Сашо Краев, Диян Дончев).