Борислав Иглев: Cage of Glory ще стане верига №1 у нас

30-годишният столичанин Борислав Иглев има в ММА-клетката 4 професионални срещи и 3 победи в тях. Той ще се бие професионално и в гала-вечерта Cage of Glory 4 в Обзор на 13 юли в кат. над 93 кг срещу Калоян Иванов (Варна).


- Здравейте, как влязохте в семейството на бойните спортове?
- Започнах да тренирам рано бокс и кик-бокс. Станах републикански шампион и това ме вдъхнови да пробвам и нещо повече. Логично ММА се оказа нещото, с което свързах професионалната си кариера.

- Сега при кои треньори се подготвяте?
- Бокс учих при Марин Сталев и Боби Божков. Сега вече като боец от ММА се налага да тренирам на 2 места – в залата на НСА е подготовката ми в стойка, а в «Дианабад» (където е самбото) усвоявам и усъвършенствам техниките на земя.

- ММА как излезе на преден план?
- Както намекнах по-горе ММА е комплексен спорт, в който има всичко – бой в стойка с развитие на схватката на земя. Какво повече да иска човек? Но при нас има и друго – адреналина! Неописуемо е усещането при влизането в клетка. Именно адреналинът в един такъв бой е това, което търся. И понеже не знаеш как точно ще реагира противникът ти, къде ще пренесе боя (на стойка или на земя), това е допълнителният плюс на ММА. За разлика от други бойци обаче мен ме интересува само спортният аспект на смесените бойни изкуства. Споменаването, че те са приложими за оцеляване в уличен бой и да е вярно, е малко вероятно, защото вече се вадят ножове и пистолети.

- С турнира Cage of Glory 4 кое Ви свърза?
- Обади ми се за покана Николай Добруджански и след разговор с Митко Урумов приех. Гледал съм Cage of Glory и съм впечатлен от страхотната организация и селекция на бойците. С тези темпове веригата неминуемо ще стане №1 у нас, а защо не и нещо повече. Професионализмът на организаторите е залог за просперитета на турнира. Иначе мой боец – Христо Христов, участва в предишната гала в Двореца на културата и спорта. Той имаше схватка с Владислав Кънчев в кат. до 77 кг, която стана и ключова на вечерта.

- Информацията Ви за Калоян Иванов?
- Малко особено се чувствам, защото не знам почти нищо за него. А това си е притеснително, както и да се замислиш. Не мога да предвидя дали ще се бие на стойка или ще пренесе схватката на земя. Тези възможни вариации в тактиката определено ще ме накарат да бъда предпазлив. А и сме приблизително еднакви на килограми – сега аз съм 107, което не дава превес на нито един от двамата.

- Целите Ви при евентуален успех на 13 юли?
- И аз си мисля за международни мачове, както повечето колеги. Няма начин, това е нормалният път за развитие. Но се стремя към Западна Европа, не към руските републики. И заплащането е по-добро, пък и не са толкова трудни противниците.

- Кой в залата Ви вдъхновява да се биете по-добре?
- Съотборниците! Просто сърце не ми дава да загубя пред тях. Особено, ако в ъгъла ми е Христо Христов. Това е особена симбиоза. Ще видите в Обзор, че това ще сработи!