Отборът на Варна удари Русия с 1:0

Спорт

05-06-2013, 13:44

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Тодор Каменов донесе успеха на варненци

Отборът на Варна успя да победи смятания за фаворит тим на Русия и по този начин започна с победа с 1:0 на Световните работнически игри, които се провеждат в морската столица. За тима на треньорския тандем Антон Фажев и Стефан Богомилов играят куп бивши футболисти на Черно море и Спартак, между които Пламен Тимнев, Николай Станчев, Станислав Стоянов, Диян Дончев, Валентин Станчев, Диян Генчев, Мартин Христов и много други.
Единственото попадение на стадион Тича днес реализира Тодор Каменов в 74-ата минута. Той се разписа с красив удар с глас след перфектно центриране на Николай Станчев от фаул, изпълнен малко пред центъра. Самият Станчев можеше да открие резултата още преди почивката, но ударът му от пряксвободен мина на сантиметри над гредата. През втората част треньорът в школата на соколите удари греда също от фаул. Пропуски за тима на домакините направиха още Иван Караджов, Марин Петров и Мартин Христов. Най-чистото положение в мача стана след перфектна двойна комбинация между Марто Христов и Иван Караджов, като последния стреля в тялото на вратаря на гостите отстрана очи в очи срещу стража. Футболистите на Русия също стигна до няколко положения, но вратарят Неделчо Добрев - Бирата бързо отказа руснаците, като се намеси на няколко пъти подобаващо.
Утре отново в 10,30 ч. на стадион “Тича” отборът на община Варна играе с австрийския Аско, който загуби тежко от Русия с 1:5. При успех нашите ще се класират напред като лидери в групата. В следващата фаза, която се явява полуфинал в надпреварата, варненци ще играят с победителя от групата на Израел и община Антоново. Както вече стана ясно, двубоят между двата тима бе прекратен заради масов бой. Теоретично съществува вариант подопечните на Богомилов и Фажев да играят директно на финал, ако организаторите на надпреварата дисквалифицират провинилите се два тима.
Съставът на Варна: Неделчо Добрев, Стефан Дончев, Станислав Стоянов, Пламен Панайотов, Иван Караджов, Николай Станчев, Живко Бояджиев, Диян Генчев, Тодор Каменов, Марин Петров, Пламен Тимнев (Мартин Христов, Диян Дончев, Никола Василев, Валентин Станчев, Севдалин Стайков).