Ден четвърти на театралния фест-"Нощна пеперуда" на Явор Гърдев и " Ковачи" на Възкресия Вихъроваия

Варна Лайф

04-06-2013, 10:52

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Филмът "За хората и магьосниците" и концертът "Една нощ в киното" също са част от програмата

Хитовият спектакълът на режисьора Явор Гърдев- „Нощна пеперуда” ще бъде представен пред зрителите на театралния фест „Варненско лято” тази вечер. Актьорите от Народния театър „Иван Вазов” показват една необикновена история, в която войник от руската армия се превръща в момиче. В нея участва и телевизионната звезда Михаил Билалов. Представлението ще се играе на сцена „Филиал” от 19:00 часа, a билетите са по 18 лева, пише Дарик-Варна.

По същото време, но на основната сцена учебният театър към Нов български университет ще представи спектакъла Ковачина режисьора Възкресия Вихърова,. по сценарий на Алек Попов. За изпълнението си в спектакъла Ася Иванова получи „Икар” за главна женска роля тази година. Цените на билетите са между 6 и 10 лева. 

Премиерата на филма „За хората и магьосниците” също е част от програмата на днешния четвърти ден на фестивала. Лентата от поредицата авторски телевизионни предавания "НепознатиТЕ" на журналиста Георги Тошев надниква в процеса на създаване на постановката «Хората от Оз» и в ход достига до съкровени истории на нейния екип. Звездата на българските театър и кино – актрисата Цветана Манева, допуска зад кулисите телевизионен екип, за да разкрие какво я свързва с най-интересния творчески сценичен тандем днес. Това са режисьорът Галин Стоев, който от години работи по международните сцени, включително в прочутия театър „Комеди Франсез” в Париж, и авторката на пиесата Яна Борисова. Нейните пиеси „Малка пиеса за детска стая” и „Приятнострашно” вече няколко сезона не слизат от афиша на Театър 199, където са поставени, и са отличени с наградите “Аскеер” и “Икар”. Филмът ще бъде излъчен от 17:00 часа в Кукления театър. 

„Една нощ в киното” е името на театралния концерт, който ще може да види варненската публика също тази вечер от 21.15 ч. в Художествената галерия. В него неповторимият Самуел Финци събира страстта си към театъра, киното и музиката. Партнират му джаз-музикантът Георги Дончев и младият немски композитор Даниел Регенберг. Те представят импровизации по класически песни, композиции и монолози от ленти на Чарли Чаплин, през Уди Алън до Дейвид Линч. Билетите са по 12 лева.