Предстоят уникални мачове за феновете на футбола на "Тича"

Спорт

03-06-2013, 11:01

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Звезден тим на Варна основен фаворит за шампион на Световните работнически игри

Сборен отбор от бивши футболни величия на двата варненски клуба Черно море и Спартак, както и млади футболисти излезли от школите на "соколи" и "моряци", ще представят Варна на футболния турнир на Световните работнически игри. Феновете на футбола в морската столица ще имат възможността да наблюдават свои любимци, които оставиха трайна следа с играта си за редица клубове в България. Играчи като Пламен Тимнев, Диян Генчев, Станислав Стоянов, Валентин Станчев, Николай Станчев, Стефан Дончев, Диян Дончев, Марин Петров и др. ще представят Варна в надпреварата, която ще се проведе от 4 до 9 юни в морската столица.

Общо осем тима от различни краища на света ще се включат в състезанието. Те ще бъдат разпределени в три групи, две по три отбора и една с два. Първата среща е утре от 10,30 на стадион Тича, където един срещу друг ще излязат тимовете на Русия и Австрия, които са в нашата група. Другите участници са тимовете на Израел, Франция, Антоново и Марица-изток и Алжир. Днес стана ясно че тима на Мексико няма да се включи в надпреварата, въпреки че до последно бе броен за сигурен участник.

Селекцията на варненци, която е от 20 футболисти, ще се изправят срещу тимовете Австрия и Русия. Мачовете са на 6 и 7 юни, като варненци стартират срещу Русия от 10,30 ч., а ден по-късно играят с Австрия. Всички мачове ще се играят на стадион "Тича".

Селекционери на варненския тим са Стефан Богомилов и Антон Фажев.

Съставът на Варна: Неделчо Добрев, Сашо Краев, Пламен Панайотов, Диян Генчев, Станислав Стоянов, Валентин Станчев, Николай Станчев, Тошко Каменов, Пламен Тимнев, Живко Бояджиев, Иван Караджов, Стефан Дончев, Диян Дончев, Марин Петров, Митко Трендафилов, Николай Филипов, Севдалин Стайков, Николай Минков, Марти Иванов, Антон Валчанов.