Доставчици на социални услуги обменят практики

Животът

02-06-2013, 13:49

Снимка:

Impact press group,архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Осми национален форум на доставчиците на социални услуги ще се проведе в к.к. "Златни пясъци"

Двадесет представители на европейски организации, работещи в десет страни от Европа, и над 150 участници от български организации и институции, ангажирани в социалната сфера, ще участват в осмия национален форум на доставчиците на социални услуги. От 4 до 6 юни в хотел "Мелиа Гранд Ермитаж" в к.к. "Златни пясъци".

В програмата е включен специален работен ден, чиято основната задача е обмен на опит, знания, умения и добри практики, както по водещата тема за прехода от обучение към заетост за хората с увреждания, така и по други важни теми, касаещи хората с увреждания, социалните услуги и трудовата заетост. Освен обща дискусия, е предвидена и работа в две фокус групи - на работодателите и на доставчиците.

Вече поредна година форумът събира водещата част от отговорните и заинтересованите страни у нас, които реализират социални политики и услуги. Под формата на презентации, дискусии и работни групи се представят и разглеждат актуалната ситуация в социалната сфера у нас, посочват се най-добри практики и се правят препоръки за бъдещото развитие с цел по-добър и достоен живот.