Честит 1-ви юни!

Животът

01-06-2013, 09:28

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Концерти и тържества във Варна за празника

Днес е Международния ден на детето. Празнува се в почти всички страни. Неговото начало идва със Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата.

Честит празник на всички малчугани и на тези, които все още се чувстват деца!

Няколко мероприятия са организирани във Варна за Деня на детето. В 10 часа по случай празника Зоопарка прави ден на отворените врати и празничен концерт. В него ще участват балет "Мелади", фолклорна формация "Ритъм", клуб по рокендрол "Денс Стар" и вокална група "Весели щурчета". В съботния ден от 8:30 часа на плажа под басейна стартира ученически турнир по плажен волейбол 8-10 клас, за който са подали заявки 15 училища, 11 отбора при юношите и 9 при девойките. Турнира е предвиден във формата 3х3.

Веднага след това в 10:00 ч. на басейн "Приморски" започва и "Общински ученически турнир по плуване" в три възрастови групи 5-6, 7-8, 9-11 клас. В него участие са заявили 20 училища от града и над 300 деца ще се включат в празничния ден. 

За празника на децата ще има и спектакъл на Астор в 16 часа, в  централното фоайе на Мол Варна

Празничен концерт "Подай ръка" започва в концертната зала на Младежкия дом в 18 часа.