"Златното ключе" празнува своя 40-годишен юбилей

Животът

31-05-2013, 14:18

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На 10 юни от 18.00 часа в зала "Европа" на ФКЦ ще се проведе заключителния концерт, посветен на 40-годишнината.

От 1 до 10 юни любителите на театъра ще могат да видят спектаклите и да се насладят на младите таланти от детско-юношески театър "Златното ключе". Театралната студия е основана през 1973 година. Възпитаниците – "ключета" са  в първите редици на съвременния български театър – Николай Проданов, Кръстю Лафазанов, Галин Стоев, Христо Чешмеджиев, Тодор Вълов, Стефан Денолюбов, Биляна Стоева, Лина Златева, Николай Мутафчиев, Стефан Мавродиев, Марин Янев, Мариус Донкин, Иво Ялъмов, Павлина Трифонова, Ивалена Дучева, режисьорите проф.Пламен Марков, Георги Кайцанов, Димитър Димитров, Климент Славов, киноведите Ингеборг Братоева, Румяна Попова и други изтъкнати дейци на културата и изкуството. Създател на “Ключето” е  преподавателят по руски език, журналистът, театралния критик и  педагог  Катя Папазова.

В “Златното ключе” участват деца от 8 до 18 годишна възраст. Отбелязват своята 40 годишнина с десетдневка, която е изпъстрена от следните афиши:
На 1 юни от 12.00 часа в Младежкия дом ще бъде представена постановката "Тримата мускетари" по Ал. Дюма. На 2 юни от 12.00 часа пак там ще видим представлението "Нагоре по стълбата". На 7 юни от 16.00 часа в Радио Варна ще бъдат представени "Малки Чехови комедии". На 8 юни от 16.00 часа в Радио Варна ще бъде представен моноспектакълът "Дамата с кученцето". На 9 юни от 16.00 часа в Радио Варна ще се проведе Театрален портрет на Александър Калчев. На 10 юни от 18.00 часа в зала "Европа" на ФКЦ ще се проведе заключителния концерт, посветен на 40-годишнината.