Станката гради отбор за Елитната група

Най-голямото удовлетворение за всеки треньор е да види продукта на неговия труд в представителния тим, каза Станислав Стоянов

Легендата на Черно море Станислав Стоянов ще гради боеспособен отбор, с който да играе в Елитната група до 19 г. през новия сезон. За целта Станката освободи четирима играчи, като на тяхно място ще използва най-малко петима футболисти от една година по-малките таланти на Иван Николов. Иво Каракашев, Ганчо Стоянов, Роберто Димитров и Тодор Ненчев няма да носят фланелката на моряците следващия сезон. Със сигурност в Елитната група до 19 г. от родените през 1996 г. пък ще играят Кристиян Пешков, Мартин Костадинов, Преслав Дошков, Александър Попов и Александър Йовчев. Освен тях в тима на Стоянов ще бъдат вратарите Георги Ставрев и Християн Христов.

„Искам да засиля конкуренцията на всички постове. Ще направим група от 22 играчи за да имаме силен и боеспособен състав за Елитната група. Моята цел, както и целта на всички колеги в школата на Черно море е да подготвяме футболисти за мъжкия тим. Това е най-важното. Всички в ДЮШ работим за да се вкарат колкото се може повече в представителния отбор. Не е важно, Станислав Стоянов на кое място е завършил първенството – второ, трето или пето. Основното е да се работи и да се произвеждат млади футболисти. Това е целта на ДЮШ на Черно море. Вижте какво направиха Литекс. На всеки му е хубаво да го пишат че побеждава, но най-голямото удовлетворение за един треньор в школата е да види продукта на неговия труд в представителния тим”, каза Varnautre.bg Станислав Стоянов.