8 лв. за пица на плажа

Животът

30-05-2013, 06:47

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Ваканциите тази година по-скъпи с 5%

Цените по морските кръчми се вдигнаха преди началото на летния сезон, пише "Стандарт". Ресторантьорите обясняват, че хапването в горещите месеци ще е по-солено заради увеличението на меса, плодове и зеленчуци. Кръчми по крайбрежната алея в Балчик вече са вдигнали цените в менютата си, установи проверка. Парче пица например е с левче по-скъпо - 8 лв., при цена 7 лв. миналото лято. Същото е положението и със салатите. Порция сафрид върви по 10 лв., докато досега бе 7-8 лв. Най-скъпо излиза порция калкан - 30 лв., като блюдото от деликатесната риба е скочило с пет лв. Наливната бира ще се лее на цени от миналото лято - два лева малката халба.
В най-отпускарските месеци - юли и август, които туроператорските фирми наричат "висок сезон" почивката на море тази година се очаква да е по-скъпа спрямо миналата година заради по-високите цени на ток и консумативи. Това довериха пред "Стандарт" работещи в бранша. Най-големият курорт по северното Черноморие - Албена, също ще предлага пакети с 5-6% по-скъпо от миналото лято, каза изпълнителният директор Красимир Станев.
Пред "Стандарт" председателят на регионалната структура на БХРА Димитър Димитров изрази опасения, че през есента на тази година ще има най-много фалити в туристическия бранш въпреки прогнозите за добър сезон.