Марешки не се яви в съда, отложиха делото за 9-ти септември

Мисия Варна

29-05-2013, 13:42

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Марешки нарече протестиращ боклук

Тръгва дело срещу Марешки

Докато го съдят за обида, аптечният шеф разпуска на Кабакум

Делото срещу Веселин Марешки за нанесена обида на един от протестиращите варненци Ивайло Василев се отлага за 9-ти септември. Марешки не се яви в съдебната зала. Не се появи и негов представител. Съдът обаче прие, че аптечният шеф не е бил редовно призован. От обратна разписка стана ясно, че призовката му е била връчена на някоя си Нели Стоянова, за която не се знае дали е роднина на Марешки, както и дали е пълнолетна. 

Съдът прецени, че Марешки има право на редовно призоваване и затова отложи началото на делото. Районното полицейско управление по местоживеене ще трябва да издири бизнесмена, за да му бъде връчена призовката. 

Съдът поиска от Ивайло Василев да прецизира жалбата си. В нея той е обяснил, че обидата, нанесена му от Марешки, е разпространена чрез регионалните медии, но чл. 148 ал. 1 т.2, по която е заведена, не предвиждала средствата за масова информация да са състав от престъплението. 

"Имам информация, че в този момент Марешки е на плажа си на Кабакум и се гмурка и хвърчи с водните си играчки", коментира след края на заседанието Ивайло Василев. Той разказа и за друго дело срещу "аптекаря". Преди няколко години е влязла в сила присъда на Марешки за клевета, според която е бил глобен с 3 000 лв. Отказал обаче да плати глобата си и се наложило да му бъдат запорирани акции. 

По информация на Varnautre.bg става дума за дело от 2004 г. Потърпевшият е бил тогавашният шеф на ДКЦ "Св. Клементина" Георги Роев, когото Марешки обидил публично пред общината.