Детският хор "Добри Христов" с концерт за 60-ти юбилей

Варна Лайф

29-05-2013, 13:37

Снимка:

Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Съставът ще се представи от 18:30 часа в Градската художествена галерия

Концерт, посветен на 60-тата годишнина на Детския хор "Добри Христов" ще се състои от 18:30 часа тази вечер в Градската художествена галерия. Днес художественият екип е в състав: диригент – Ирена Коларова-Таушанова, музикален педагог – Галина Станишева и пианист – Биляна Енева.

Хорът е създаден през далечната 1953 г. от диригента и виден музикален педагог Веселин Иванов. Съставът е участвал на международни фестивали и конкурси - концертно турне във Франция през 2006 година, международен конкурс Арецо - Италия (2008) и Охридски хоров фестивал (2010). В национални форуми детският хор е носител на награди, дипломи и грамоти от Панорамата на българското хорово изкуство, Тракийския хоров фестивал, Националния хоров фестивал, Националните хорови празници "Добри Войников", Зимните фестивали в Добрич, Русе, Балчик и Сливен. В навечерието на 24 май 2013 г. министърът на културата връчи награда за личен принос в развитието на българската култура на диригента на детския хор Ирена Коларова.

Ежегодно се провеждат летни творчески лагери. На един от лагерите е осъществен любимият на всички творчески проект ”Часът на Дисни” – мултимедиен спектакъл, включващ песни от най-известните филми на Дисни.