Помагат на недоносени бебета с първоюнски базар

Мисия Варна

26-05-2013, 12:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С парите от инициативата във Варна ще се купи апаратура за неонатологичното отделение в АГ-то

Първоюнски благотворителен базар под надслов "Подари мъничко вълшебство" ще се проведе навръх Деня на детето - 1 юни в Морската градина на Варна. За място организаторите са изблали широката асфалтова част, водеща към Алея Първа и Кални бани. От 10 до 19 часа в празничния за всички малчужани ден, в рамките на базара са предвидени различни забавления за децата с много балони, увеселителни игри и творчески занимания – изработка на кукли, бижута, маски и забавни очила, минифотосесии на открито, продажба на ръчно изработени произведения от повече от 30 творци и много други изненади.

Благотворителният базар "Подари мъничко вълшебство" се организира от Фондация "Нашите недоносени деца" (ФННД). Това е първата неправителствена организация, създадена в подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства. Целта й е да се осигури щастливо и пълноценно детство за децата, родени твърде рано и твърде малки. Стремежът е семействата да бъдат добре информирани и да се чувстват подкрепени в тази тежка ситуация.

Във връзка с датата 1-ви Юни, Фондацията подготвя серия от благотворителни инициативи – базари, в страната. Набраните средства ще се изразходват за нуждите на неонатологичните отделения от съответния регион. Идеята на организаторите във Варна е да се купи апаратура от първа необходимост – пулсоксиметър, перфузор – за Неонатологичното отделение на Специализираната АГ болница "Проф. Д-р Димитър Стаматов". Повече информация за събитието може да се намери и на адрес в интернет premature-bg.com, в раздел "Новини и инициативи".