И Анелия Клисарова с инициативен комитет

Новините

25-05-2013, 20:56

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

БСП не посмя да вдигне партийна кандидатура

Проф. Анелия Клисарова е поредната кандидатура за кмет на Варна , издигната от инициативен комитет и регистрирана в ОИК-Варна, потвърдиха от там.  Комитетът се оглавява от Янка Порязова. За участие в извънредните кметски избори във Варна днес се регистрираха: ДСБ, Земеделски народен съюз, “Атака” и НДСВ.

Два мандата проф. Анелия Клисарова бе ректор на варненския медицински университет. Като ректор тя подготви и разкри два нови факултета- по дентална медицина и по фармация. В момента проф. Клисарова оглавява клиниката по образна диагностика  и нуклеарна медицина в УМБАЛ „Св. Марина”.

През 2011 г. проф. Анелия Клисарова получи орден „Св. Св. Кирил и Методий” І степен. Тя стана доктор хонорис кауза на университета „Овидиус” в Констанца, Румъния, Одеския медицински университет в Украйна и Одринския в Турция. Има златен медал „ Алберт Швайцер” на Полската академия на науките. Номинирана е за награда  „Мария Кюри” в Неапол. Създава българо-швейцарско училище за рентгенови лаборанти към варненския медицински колеж.

С помощта на проф. Клисарова като общински съветник и председател на комисията по здравеопазване във Варна бе открит Център по имплантология и програма „Ин витро”, финансирана от община Варна.