Самолет излезе от варненската писта (+)

Мисия Варна

24-05-2013, 11:38

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Пострадали са двама души,няма опасност за живота им

Самолет излезе от варненската писта около 10,20 часа днес, научи ВарнаУтре. Полетът е бил от Германия, а инцидентът е станал при кацането на летище Варна. Все още не е ясна причината. Пострадали са две жени, които са с фрактури на крайниците - българка на 71 години, която ще бъде оперирана в МБАЛ "Св.Анна" и германка на 81 години, която най-вероятно ще бъде транспортирана до родината й.

Видимостта е била намалена при кацането на самолета от силния дъжд. Една от версиите е, че той е излязъл от пистата заради ураганния вятър. Според шефа на Пожарната комисар Тихомир Тотев пожар не е имало. Припомняме, че на 15 декември 2007г. самолет от София за Варна излезе от пистата. Причината тогава беше заледяване.

Движението в централата част на града е затруднено. На повече основни булеварди има задръствания. На няколко пъти над града се изсипа силен дъжд. Силният вятър попречи и на празничното шествие пред Катедралния храм. Малко остана да изхвърчи едно от паната на изградената сцена на площада, от където представяха училищата в шествието.