Пускат влакове с допълнителни вагони за 24 май

Мисия Варна

22-05-2013, 13:22

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Железопътният превозвач ще осигури около 10 700 допълнителни места по най-натоварените маршрути в цялата страна

С допълнителни вагони ще се движат през предстоящите почивни дни влаковете от Варна към Пловдив и столицата. Още места ще бъдат осигурени и по направленията в обратната посока.

През периода от 23-и до 27-и май националният железопътен превозвач ще предостави около 10 700 допълнителни места във влаковете, които се движат по най-натоварените маршрути. С увеличени състави по време на празниците ще се движат 24 бързи влака със задължителна резервация и 92 бързи влака.

На 23-и май допълнителни вагони са осигурени за съставите на бързия влак със задължителна резервация по направлението Варна – София ("Златни пясъци"). Три бързи влака ще се движат с увеличен брой на вагоните по направлението София – Варна, а по два - от Варна до София и от Пловдив до Варна, и от Варна до Пловдив. Навръх деня на славянската писменост, с увеличен състав ще се движи бързият влак "Златни пясъци", както и три влака от София – Варна  и още три в обратната посока, както и композициите от и за Пловдив.

На 25-и май допълнителни вагони са осигурени за съставите на бързите влакове от и за София. На следващия ден с увеличен състав отново ще се движат "Златни пясъци" и бързите влакове от и за Пловдив и София. На 27 май допълнителни вагони са осигурени за състава на "Златни пясъци" и за бързите влакове Пловдив – Варна, Варна – Пловдив.

Клиентите на железниците могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.