Милион гълтат кметските избори във Варна - varna.utre.bg
Alternative Media Group

Милион гълтат кметските избори във Варна

22 май 2013, 11:21 | Varnautre
  • Снимка:
    © Varnautre.bg / Архив

Ако изберем кмет на първи тур, спестяваме половината

Около милион лева ще струва на общинската хазна частичният местен вот за кмет на Варна. По спешност съветниците гласуваха одобрение на план-сметката за харчовете за бюлетини, урни и възнаграждение на членовете на секционни комисии.

535 хиляди лева ще струват изборите ако изберем кмет на първи тур. При балотаж сметката ще натежи с още 461 хиляди лева. Разликата в цената между първия и втория тур бил заради дължината на бюлетините. 

"Гласувайте активно на 30 юни, за да изберем кмет на първи тур и да спестим половината лева за втори", призова Янко Станев", който представи предложението на администрацията за харчовете около вота. Въпреки възражението на Таня Иванова от гражданското присъствие в залата, че се гласува сума "на едро" без да е ясно разпределението на сумата по пера, предложението беше прието. Коментари (4)

Потребител
Кика
Янко Станев какъв се явява в организацията на изборите?
Този "човек" няма ли вече да напусне Общината?
23 май, 14:48 ч.
Потребител
Петър
Добре де ....не останаха ли урни от изборите преди 2 седмици !!!
22 май, 13:15 ч.
Потребител
Корнелия
Урни останаха.НО трявбат още заплати, осигуровки и режийни разходи за работата на Секционните избирателни комисии, повече от 450, за самата Общинска избирателна комисия, в която заплатите са сериозни, но напълно заслужени, защото хората се гърчат 24 часа в деня на изборите и [ още... ]
01 юли, 15:58 ч.
Потребител
лабраор
Ще гласуваме масово а първи тур за да спестим парите.
Няма друга опция. Няма нужда
22 май, 12:26 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Варна