Паломино обяви: Напускам Черно море

Нападателят си тръгва от Тича в понеделник

Нападателят Ермес Паломино сам обяви, че напуска отбора на Черно море, и няма да играе в тима през следващия сезон. Не става ясно обаче, дали венецуелецът ще е на разположение на Георги Иванов - Гонзо за последния кръг от първенството срещу Ботев Враца.

От ръководството на клуба потвърдиха новината, че в понеделник (б.ред. ден след последния мач за сезона) Паломино си тръгва за Венецуела.

"Преди две години бях щастлив да премина в Черно море. Днес съм щастлив, че отивам в почивка, и след това в нов отбор! Благодаря на Господ за двете години тук!,“ е написал Паломино в социалната мрежа Facebook.

Любопитното е, че веднага след двубоя с Локо Пловдив на Тича Паломино сподели пред журналисти, че има договор с Черно море за още една година и възнамерява да го изпълни. Все още не е ясно какво е променило решението на венецуелеца, който само след три дни обяви точно обратното. Все още няма официална информация по какъв начин ще се радели Пантерата с Морето, но почти сигурно това ще стане по взаимно съгласие.

Ермес Паломино записа 35 мача и шест гола за Черно море. През настоящия сезон, в който "моряците" се бореха за оставане в А група, нападателят е реализирал едва две попадения, при това в един мач, още през октомври миналата година.