Велополицаите без дрехи

Крими

21-05-2013, 12:39

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Засилват присъствието на униформени на летището заради атентата в Бургас миналата година

И това лято в Морската градина на Варна ще патрулират полицаи с велосипеди. Не е ясно обаче кога точно ще започнат работа. Това обяви на пресконференция шефът на Областната дирекция на МВР в морската столица, комисар Тодор Иванов. По думите му велоченгетата още не са започнали да охраняват най-големия парк край морето, защото нямат достатъчно униформи. Имало и поне 4 колелета, но още не било ясно доколко са изправни.

Полицейски патрули на колелета бяха възстановени миналата година след пет години прекъсване. Тогава периметърът им на действие бе от Делфинариума до Летния театър, както и  от Летния театър до басейн "Приморски". Велосипеден патрул имаше и в Аспаруховия парк.

Комисар Димитров съобщи също, че полицейското присъствие на летището във Варна ще бъде засилено с допълнителни части от жандармерията заради атентата на аеропорта в Бургас миналото лято.

По негова информация, органите на реда имат готовност за осигуряване на обществения ред в курортите, като от вътрешността на страната ще бъдат командировани 16 униформени. 12 от тях ще са на Златните, а останалите четирима ще следят за реда в "Св. Св. Константин и Елена". В курортите край Варна ще бъдат командировани и двама румънски полицаи това лято.

Комисар Иванов каза още, че работата по формирането на Общинска полиция тече. В нея ще бъдат ангажирани 30 униформени, които вече са преминали обучение, едва няколко от тях обаче са назначени.