Ново лице в кметската надпревара във Варна

Мисия Варна

20-05-2013, 11:56

Снимка:

БТА

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Чавдар Трифонов е издигнат от Инициативен комитет, в чийто състав е ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов

38-годишният бизнесмен Чавдар Трифонов влиза в битката за кмет на Варна, насрочена за 30 юни. Подкрепя го 7-членен инициативен комитет, в който е и ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов. Трифонов определи себе си като демократ и заяви, че партийна подкрепа ще е добре дошла за него, стига да е принципна. Той обеща да представи пларформата си, наречена "Варна" след две седмици.

Трифонов е на 38 години, от Варна. Семеен е, с едно дете. Завършил е средно образование в Математическата гимназия, висше - в Икономическия университет. Специализирал е в университети в Барселона, Лондон и Лозана.

Работил е в компании като "Каргил"и "Бунге" за България и Румъния. От 4 години е управляващ партньор в групата за търговия със зърно "Хранекс-порт БТ" и "Севан". Преди това е бил изпълнителен директор на "Зърнени храни България" - част от "Химимпорт" АД.

На въпрос на  какви биха били отношенията му с ТИМ, Трифонов отговори така: "Време е градът да бъде воден от интересите на жителите му, а не на групировки - независимо дали са пьтностроителни, трибуквени или боклукчийски. Той допълни, че корпорациите са част от живота във всички развити градове, но и те също трябва да спазват правилата като всички останали.