Гонзо гради нов отбор, заложи на пангара половината футболисти

Треньорът се срещна с шефовете на "Тича", обсъдиха селекцията

Наставникът на Черно море Георги Иванов желае да изгради един изцяло нов тим, започвайки от нулата. За целта треньорът иска да привлече половин отбор играчи. Гонзо вече е заложил на пангара по-голямата част от футболистите на "Тича", сред които и основни изпълнители. Според запознати Иванов възнамерява да освободи почти всички футболисти, играли през този сезон. Очакванията са от настоящия отбор в следващия шампионат при зелено-белите да останат изключително малко играчи.

Както е известно от началото на пролетния дял на шампионата Гонзо се опитва да наложи нов стил на игра, но за целта той се нуждае от можещи футболисти. Желанието на бившия наставник на Левски е отборът максимално бързо да се превърне във фактор в родното първенство. Треньорът си е поставил за цел да възвърне славните традиции на варненския клуб и иска през през сезон 2013/2014 Морето да се класира за евротурнирите.

Преди два дни треньорът е провел среща с шефовете на „моряците”, на която е присъствал и адвокатът на клуба Мишо Статев. Основното, което е обсъждано на нея, е била селекцията на тима за новия сезон.

Гонзо е изложил вижданията си за подбор на играчи пред шефовете, но дали варненци ще разполагат с нужния за целта бюджет все още не се знае. Съществува вариант ръководството на Морето да не приеме исканията на Иванов, след което той да си тръгне от "Тича", а на негово място дойде нов треньор.

На срещата е обсъждано още, екипировката за новия сезон и лагерите през лятната подготовка.