Строят незаконно на плажа на Кранево

Мисия Варна

15-05-2013, 16:28

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

СНИМКИ: От община Балчик обещаха проверка

След бетона на Малката Яйла е започнало незаконно строителство и на плажа в Кранево. За това сигнализира читател на Varanautre.bg. На самия пясък изниква масивно заведение за хранене. Работници коват, редят конструкции, разказа очевидец на строителните дейности и допълва, че мястото е забранено за застрояване защото е червена зона. Там има активно свлачище и градежите са абсолютно забранени. Въпреки това заведението със всеки изминал ден нараства.

Хората в Кранево и в Албена са настръхнали, защото – освен че се строи в свлачището, заведението е в зона, която няма канализация и всички нечистотии от него – от кухнята и тоалетната – ще се изливат директно в морето – там, където плуват почиващите.

От община Балчик обещаха проверка. "Ще установим на коя точно територия се извършва строителството, има ли разрешение за него и от кого е издадено", каза скеретарят на община Балчик Марияна Ангелова. По думите и проверката ще бъде направена още утре.

Проверка обеща и кметът на Кранево Румен Николов. "Преди няколко дни сме обиколили всичките си обекти и сме издали предприсание където има строителни дейности да спрат заради забраната за строителство, влизаща в сила от 15 май. Не би трябвало на наша територия да има обект, на който се строи", посочи Николов.

Според него е възможно строежът да е на територията на община Аксаково. "Ако някой има разрешение за вдигане на заведение на плажа на наша територия, най-малкото щях да знам", допълни краневският кмет. За да уточни на чия територия се гради плажната кръчма, Николов се закани утре да отиде на място.