Седем нови влизат в Общинския съвет

Мисия Варна

13-05-2013, 12:42

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Окончателно: ГЕРБ печели с голяма преднина във Варна

Шестима от местния парламент стават депутати

Поне 6 от досегашните общински съветници стават депутати след изборите вчера. Засега от ГЕРБ със сигурност за София заминават Иван Портних, Николай Апостолов и Павел Христов. Под въпрос все още е депутатският мандат на д-р Лидия Маринова. Тя ще влезе, ако ГЕРБ се окажат отново с 8 мандата във Варна или ако водачката Лиляна Павлова влезе от Стара Загора, а не от тук. 

На последната сесия кметът на "Одесос" отказа да стане общински съветник на мястото на подалия оставка Николай Пашов. Така на следващото заседание предстои да се закълне Мартин Байчев. Следващите 4-ма са Марина Панайотова-Карапетян, Марица Гърдева, Пламен Боев и Петя Проданова. Последните двама обаче са съотвено зам.-кмет и кмет на район "Приморски" и едва ли ще предпочетат общинския съвет. Марина Панайотова-Карапетян пък е член на борда на фирма "Обреди", в този на "Пазари" пък е Николай Дочев. Така най-вероятно освен Мартин Байчев в местния парламент ще влязат директорката на детска градина Анула Рашкова, актьорът Антонио Угрински и членът на МГЕРБ Валери Колев.

На мястото на Борислав Гуцанов и проф. Анелия Клисарова в групата на БСП трябва да влязат бившият гербаджия Огнян Къчев и най-опитният червен съветник Пламен Начков.